Senator PSD: Parlamentul s-ar putea transforma in Adunare Constituanta la modificarea Constitutiei

de Tibi Bujdei – Mediafax Publicat la: 03.04.2014 23:41 Ultima actualizare: 03.04.2014 23:42

Vicepresedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu, a declarat, joi seara, ca in prima sedinta a Comisiei de revizuire a Constitutiei se va discuta posibilitatea ca Parlamentul sa se transforme in Adunare Constituanta daca se doreste o modificare de substanta.

Dontu, membru al Comisiei de revizuire a Constitutiei, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca revizuirea Constitutiei nu se face in graba pentru a prinde un scrutin electoral si ca nu mai este un proiect politic, ci unul tehnic.
El a mentionat ca acest proiect ramane comun al PSD si PNL si ca liderul PNL, Crin Antonescu, ramane in continuare presedintele Comisiei de revizuire.

Ovidiu Dontu a mai spus ca in urmatoare sedinta a comisiei, care va avea loc miercuri, va trebui discutat, in primul rand, daca se doreste adoptarea tuturor masurilor care s-au propus, caz in care este nevoie ca Parlamentul sa se transforme in Adunare Constituanta, iar procesul de revizuire sa fie transformat in proces de modificare a Constitutiei, sau daca se continua procesul de revizuire, ceea ce inseamna ca aceasta comisie sa se limiteze doar la ce a admis Curtea Constitutionala.
El a adaugat ca tinand cont de observatiile Comisiei de la Venetia, tot in prima sedinta va trebui stabilita forma de guvernamant, daca Romania va fi republica semiprezidentiala sau republica parlamentara, pentru ca de aceasta decizie va depinde modul in care se vor formula multe articole ale textului constitutional.
“Noi am facut o mixtura intre republica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *