Senatorii amana discutiile privind reorganizarea STS pentru 2 iunie

Senatorii din Comisia pentru administratie au amanat pentru 2 iunie discutiile privind propunerea de lege care vizeaza reorganizarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), relateaza Mediafax.
Asupra propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative, Comisia pentru administratie si cea pentru aparare din Senat trebuie sa intocmeasca un raport comun, propunerea urmand sa intre in dezbaterea senatorilor din Comisia pentru aparare miercuri.
Citeste si: Ponta: Sustinem un nou proiect de reorganizare STS sub controlul Parlamentului
Propunerea de lege, initiata de parlamentarii PSD, stipuleaza ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale, structura cu personalitate juridica, in subordinea MAI, condusa de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.
Potrivit textului propunerii de lege, Ministerul Afacerilor Interne preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente. Totodata, MAI se substituie in toate drepturile si obligatiile decurgand din toate actele normative, contractele, conventiile, intelegerile, protocoalele, memorandumurile si acordurile in care STS este parte, inclusiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *