Senatorii juristi au acceptat arestarea Doinei Tudor si inceperea urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea
UPDATE 16.00: Senatorii din Comisia Juridica au?acceptat retinerea si arestarea preventiva a senatoarei Doina Tudor (PNL). De asemenea, pentru senatorul Gabriel Oprea (UNPR), senatorii juristi au acceptat inceperea urmaririi penale. Deciziile Comisiei Juridice au caracter consultativ, iar verdictul final va fi decis in plenul Senatului, miercuri. Ambii senatori sunt acuzati de coruptie.
UPDATE 15.30: ?Senatorii?Doina Tudor (PNL) si Gabriel Oprea (UNPR) au venit marti pentru a-si studia dosarul.?
Senatorul PNL Doina Tudor este insotita de avocati. Seful DNA a cerut saptamana trecuta sesizarea Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a acesteia, fiind acuzata de complicitate la luare de mita. Ea este anchetata in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.?——
Solicitarile procurorilor Directiei Nationale Anticorptie (DNA) privind cazurile senatorilor Gabriel Oprea si Doina Tudor sunt discutate, miercuri, de Comisia juridica a Senatului, potrivit Agerpres.
Presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, a spus ca va propune colegilor ca rapoartele in aceste cazuri sa fie finalizate marti, astfel incat miercuri sa intre in plenul Senatului.?”Sigur ca, din discutii, vom vedea, eu sper ca va fi suficient timp pentru maine (marti – n.r.) sa dam raportul astfel incat miercuri sa intre la plen. Asta am si propus colegilor (din Biroul permanent – n.r.) sa introduca pe ordinea de zi de miercuri, sub rezerva depunerii raportului. In principiu, acesta este parcursul pe care l-am propus si colegii din Biroul permanent au fost de acord”, a afirmat luni Boboc.?Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut, saptamana trecuta, sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, in dosarul in care sunt cercetati fosti sefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.?
Citeste si:?DNA cere un nou aviz pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea. Fostul ministru de Interne a dat unda verde fraudelor de la DIPIDNA precizeaza ca Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, si Gabriel-Nicolae Pavel, sef al Serviciului juridic, a dispus la 13 iulie 2015 suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.?”Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie. Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu …