Senatorul Dan Sova mai ramane 30 de zile in AREST preventiv

UPDATE 17,15:?Dan Sova ramane inca 30 de zile in arest, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Mediafax.
Instanta suprema a respins, luni, contestatia senatorului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 14 decembrie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.
Senatorul Dan Sova a incercat sa obtina eliberarea din arestul preventiv, astfel ca a contestat decizia de prelungire a arestului preventiv, pana pe 1 februarie,?luata de judecatorii Curtii Supreme inainte de Craciun.
Decizia de luni nu mai poate fi contestata.
Martea trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a aprobat?cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)?de prelungire a arestarii preventive, in dosarul in care?este acuzat de trafic de influenta, in legatura cu contracte de asistenta juridica de la CET Govora, potrivit Mediafax.
Citeste si:??Senatorul Dan Sova, in arest pana in luna februarie
In urma cu doua saptamani,?Dan Sova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, dupa ce ICCJ a admis contestatia DNA impotriva plasarii acestuia in arest la domiciliu.
Dan Sova fusese plasat in arest la domiciliu pe 4 decembrie.
Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea de contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.
Citeste si:?Dan Sova, ARESTAT preventiv, in dosarul CET Govora
“Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *