Senatorul Marius Isaila a fost condamnat la cinci ani si patru luni de inchisoare pentru trafic de influenta. Decizia este definitiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat, joi, pe senatorul UNPR?Marius Isaila?la cinci ani si patru luni de inchisoare pentru trafic de influenta si instigare la fals de inscrisuri sub semnatura privata, scrie Mediafax.?Decizia este definitiva.
In luna aprilie a acestui an, senatorul Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit deciziei instantei, Marius Isaila a primit doua pedepse de 3 si 2 ani inchisoare pentru trafic de influenta si o pedeapsa de un an inchisoare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele trei pedepse si a adaugat un spor de un an inchisoare, astfel incat senatorul va executa in final 4 ani inchisoare, plus 2 ani interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b si g Cp.
De asemenea, judecatorii au mentinut controlul judiciar pe cautiune fata de Marius Isaila si au dispus confiscarea sumei de 180.000 euro.
In acelasi dosar, consilierul parlamentar Cristian Stefan Ene a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare si efectuarea de 100 de zile munca neremunerata in folosul comunitatii, plus confiscarea sumei de 20.000 euro.
Marius Ovidiu Isaila a fost trimis in judecata de catre DNA in iulie 2014, fiind acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla, si o infractiune de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de acesta a fost trimis in judecata si consilierul parlamentar Cristian Stefan Ene, pentru trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla.
Potrivit DNA, in prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu inculpatul Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre ANAF la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens.
“”Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina lui Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti doi inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma – 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control””, se arata in rechizitoriu.
In august 2013, Marius Ovidiu Isaila si Cristian Ene i-au pretins lui Catalin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *