Senatorul Mircea Banias scapa de inchisoare

de Monica Moanea, Andreea Traicu Publicat la: 22.03.2016 17:52 Ultima actualizare: 22.03.2016 17:53

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ) au decis achitarea senatorului PC Mircea Banias si a altor 38 de persoane cercetate in acelasi dosar, decizia nefiind definitva.

Magistratii ICCJ au decis, marti, achitarea, in prima instanta, a senatorului PC Mircea Banias si a altor 38 de persoane care sunt cercetate intr-un dosarul prvind importurile ilegale din Portul Constanta.
Potrivit procurorilor, acestia faceau parte dintr-un grup infractional care controla activitatile de import-export din cadrul Directiei regionale vamale Constanta, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamala a marfurilor, indiferent daca erau introduse licit sau ilicit.

Membrii gruparii sunt acuzati de dare si luare de mita, trafic de influenta, evaziune fiscala, contrabanda, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, folosirea de documente falsificate la autoritatea vamala sau infractiuni contra drepturilor de marca industriala inregistrata.
Senatorul Mircea Marius Banias este acuzat de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, trafic de influenta, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, a fost trimis in judecata pentru initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, cumparare de influenta, trafic de influenta, instigare la doua infractiuni de dare de mita, complicitate la dare si la luare de mita, precum si pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *