Senatorul Voicu, condamnat la 5 ani de inchisoare, decorat in doua randuri de Ion Iliescu.

Senatorul PSD Catalin Voicu, condamnat in umra cu cateva momente la? 5 ani de inchisoare cu? executare pentru trafic de influenta, a fost decorat in doua randuri de presedintele Ion Iliescu, cu Virtutea Militara in grad de Comandor si Virtutea Militara in grad de Cavaler.
Senatorul PSD Catalin Voicu a fost condamnat de instanta suprema, astazi, la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.
In martie 2010, Voicu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.
Anchetatorii sustineau, la vremea respectiva, ca senatorul a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu sumele de 250.000 lei si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile), ca sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat. De asemenea, in august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic 119.000 lei, ca sa intervina pe langa politisti si sa-i determine sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care era cercetat pentru fapte penale.
In plus, senatorul ar fi cerut unor persoane cu influenta sa ii acorde sprijin politic in ocuparea unei functii in Guvern, in schimbul interventiei lui la Tribunalul Bucuresti si ICCJ, pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *