Senatul voteaza azi hotararea in cazul lui Dan Sova

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Sorina Ionasc Publicat la: 20.04.2015 15:52 Ultima actualizare: 20.04.2015 18:00

Senatorii vor vota, luni, proiectul de hotarare in cazul cererii de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova, pe baza votului dat pe 25 martie. In contextul in care Curtea Constitutionala a admis sesizarea facuta de CSM, privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, Senatul este obligat sa redacteze o hotarare de respingere a solicitarii DNA.

Dupa ce Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei in cazul conflictului juridic in care s-a aflat Senatului, dupa ce nu a redactat si o hotarare prin care sa consemneze rezultatul votului in cazul retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, Senatul a decis luni ca va supune la vot un proiect de hotarare in acest sens.
„Vom supune (n.r.- la vot) in sedinta de azi a plenului Senatului un proiect de hotarare prin care se atesta, asa cum cere Curtea, rezultatul votului din 25 martie in privinta senatorului Dan Sova. In 25 martie nu s-a votat o hotarare, ci a fost votata cererea de incuviintare de retinere si arestare, dar nu s-a votat si o hotarare. Azi vom face acest vot pe acest proiect de hotarare. Eu nu pot sa semnez un document, care este o hotarare pe un vot care nu s-a dat”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei Biroului Permanent.

Intrebat cu ce tip de majoritate va fi adoptata, de aceasta data, hotararea in cazul lui Sova, Tariceanu a spus ca se va lua in calcul majoritatea simpla, adica jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti.

UPDATE 18:01?Nicolae Vlad Popa: „O sa rada lumea de noi. Cum sa votam in baza unor legi pe care noi le-am schimbat? Sa acoperim o greseala pe care atunci a facut-o, nu comisia? Senatorii, cand voteaza, preiau toata raspunderea blocarii justitiei, tergiversarii”
UPDATE 17:58?Ilie Sarbu: „De ce n-ati contestat atunci votul? De ce nu ati venit la pupitru atunci sa spuneti ca nu s-a respectat Constitutia?”.
UPDATE 17:50 PNL ?a cerut ca in hotararea Senatului sa se constate faptul ca s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova. „In viziunea noastra, exista decat o singura interpretare, ca s-au respectat conditiile necesare”, a declarat senatorul PNL Mario Oprea.
Pe de alta parte, senatorul PNL Cristian Bodea a precizat ca liberalii vor cere si in plen ca hotararea sa consemneze, de fapt, faptul ca a …

spot_imgspot_img