Seniorul George Bush ii ia apararea fiulului sau, George Bush Junior, privind razboiul din Irak

Fostul presedinte american George Bush ii critica pe Dick Cheney si Donald Rumsfeld, doua figuri centrale ale administratiei fiului sau George W. Bush, el reprosandu-le linia politica dura, intr-o carte ce va aparea in luna noiembrie in SUA si despre care scrie joi cotidianul New York Times, noteaza AFP.

Bush senior, presedinte al SUA intre 1989 si 1993, a pastrat in general tacerea asupra subiectelor legate de cele doua mandate ale fiului sau (2001-2009) si de razboaiele din Irak si Afganistan. Intr-o biografie ce va aparea in curand, el ii evoca insa in termeni putin diplomatici pe fostul vicepresedinte Dick Cheney si pe ex-ministrul apararii Donald Rumsfeld din administratia George W. Bush.
In cartea cu titlul “Destiny and Power: The American Odyssey Of George Herbert Walker Bush”, scrisa de biograful Jon Meacham, Bush tatal ii reproseaza lui Dick Cheney ca a adoptat o linie dura pentru a-l convinge pe fiul sau sa faca uz de forta militara pe plan extern. La randul sau, fostul ministru al apararii Donald Rumsfeld este descris de Bush tatal ca o persoana “aroganta”, cu totul ermetica la opiniile celorlalti si care “i-a daunat presedintelui”. George Bush l-a cunoscut bine pe Dick Cheney, care sub presedintia sa a condus Pentagonul in timpul operatiunii “Furtuna in desert”, cand fortele aliate conduse de SUA au alungat din Kuweit trupele lui Saddam Hussein.
Ca vicepresedinte in administratia lui George W. Bush, Cheney “a devenit un partizan al liniei dure, foarte diferit de Dick Cheney pe care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *