Separatistii catalani au obtinut obtinut victoria in alegerile regionale

UPDATE: Coalitia?separatista?care a promis independenta regunii spaniole Catalonia?a obtinut victoria in alegerile regionale de duminica, informeaza Mediafax.
Astfel, alianta separatista condusa de catre liderul catalan Artur Mas a obtinut 72 din cele 135 de mandate ale Parlamentului catalan, dupa numararea a 99% din voturi.
Lista lui Mas, “Junts pel si” (Impreuna pentru da), a obtinut 62 de mandate dintre aceste mandate, iar “Candidatura d”Unitat Popular” (CUP, extrema stanga) zece.
“Am castigat”, a declarat Mas dupa numararea voturilor.
Alianta a obtinut o eventuala majoritate absoluta (47,8%) in Parlament, dar nu si majoritatea voturilor exprimate.
“Separatistii au pierdut plebiscitul”, a declarat liderul socialist Pedro Sanchez, referindu-se la acest esec al separatistilor de a obtine majoritatea voturilor exprimate.
———-
Partidele separatiste au castigat o majoritate absoluta solida de locuri in parlamentul regional al Cataloniei, potrivit exit-poll-ului de duminica seara, informeaza Agerpres.
Principalul grup secesionist “Junts pel Si” (Impreuna pentru Da) ar obtine intre 63 si 66 de locuri in legislativul de 135 de locuri, in timp ce partidul mai mic de stanga CUP este asigurat cu alte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *