SERGIU CELIBIDACHE si Boleroul lui Ravel.

SERGIU CELIBIDACHE a fost romanul nascut sa dirijeze o lume. Google sarbatoreste astazi 100 de ani de la nasterea marelui dirijor Sergiu Celibidache. Google si-a modificat, joi, logoul pentru a-l omagia pe marele dirijor roman. Cu aceasta ocazie, in locul literelor care formeaza cuvantul Google, au aparut instrumentele unei orchestre simfonice.
Citeste si FOTO Cele sapte MINUNI ale naturii din lume
SERGIU CELIBIDACHE a fost unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Marele dirijor s-a nascut la 28 iunie 1912 in orasul Roman. Sergiu Celibidache a fost un mare interpret al muzicii post-romantice, fiind recunoscut ca dirijor neintrecut a simfoniilor lui Anton Bruckner, precum si al impresionistilor francezi, de la Claude Debussy la Maurice Ravel. Stilul sau dirijoral era foarte original, fiind cunoscut in special pentru varietatea tempo-urilor: astfel, cu cat pasajul muzical era mai bogat si mai complex, cu atat tempo-ul devenea mai lent, un stil care dadea un efect deosebit in sala de concert.
Citeste si FOTO Omagiu pentru Gaudi: Cele mai inedite constructii inspirate de naturaAnul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache. Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache va avea loc la Bucuresti, in perioada 3 mai -7 iulie 2012, si este organizata cu ocazia celebrarii a 100 de ani de nasterea marelui dirijor roman.
Citeste si FOTO. Cladirile din Phenian care eclipseaza CASA Poporului
“Unesco a declarat 2012 An Sergiu Celibidache, insa eu doresc sa declar 2012 anul muzicii. In acest an pornim o traditie pentru Romania, pentru ca tara noastra, dupa cum imi spunea tatal meu, este o tara cu extrem de mult talent, dar cu sanse reduse de afirmare si de exploatare a lui. Muzica ar trebui sa fie parte din educatia noastra si de aceea noi avem un program bogat de masterclass-uri, cu intrare libera, tocmai pentru a incuraja tinerii sa se intoarca la muzica, sa se intoarca la valori. Prin oamenii care predau, veti descoperi abordarea unica muzicala numita fenomenologie muzicala, implementata de catre tatal meu. Sunt foarte mandru sa pot sa aduc o serie de concerte cu artisti din toata lumea care au fost apropiati tatalui meu si in special premiera mondiala a compozitiei “Haz de necaz”. “Sunt roman si voi muri roman” repeta tata, astfel incat mi se pare un pas firesc ca latura sa, necunoscuta pana in prezent, de compozitor sa fie dezvauita in Bucuresti, Romania”, a declarat Serge Ioan Celibidache, Presedintele Fundatiei Sergiu Celibidache.
Citeste si Destin curmat de boala: Povestea lui Mihai Patrascu, unul din cei mai mari informaticieni romani din ultimul deceniu”Acest festival reprezinta o ocazie minunata de a-l onora pe Sergiu Celibidache -un simbol national, o valoare internationala de necontestat – in special acum, cu ocazia celebrarii a 100 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *