Sfantul Giulgiu, expus pentru a doua oara in istorie intr-o ceremonie televizata.

Sfantul Giulgiu (Giulgiul din Torino), in care, potrivit traditiei catolice, ar fi fost infasurat trupul crucificat al lui Iisus, transmite “o mare pace”, afirma Papa Francisc intr-un mesaj video inregistrat in vederea expunerii Giulgiului pentru public in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat ieri la Catedrala din Torino, relateaza AFP.

Expunerea a durat circa o jumatate de ora si a fost transmisa in direct de televiziune pentru a doua oara in istorie, premiera fiind consemnata in urma cu 40 de ani, pe data de 23 noiembrie 1973. Ceremonia a fosr difuzata si in streaming pe internet pe site-urile www.sindone.org si pe cel al postului de televiziune Rai, in Sambata Mare, care preceda Pastele catolic.
“Nu este doar o simpla observatie, ci o veneratie, o privire de rugaciune”, a subliniat Papa, referindu-se la acest eveniment. “Omul din Giulgiu ne invita sa-l contemplam pe Iisus din Nazaret. Aceasta imagine imprimata in panza vorbeste inimii noastre si ne impinge sa trecem Golgota (…) si sa ne cufundam in linistea elocventa a dragostei”, a continuat Suveranul Pontif.
?Pentru Papa Francisc, “chipul de pe Giulgiu comunica o mare pace, este ca si cum ar lasa sa transpara o energie continuta, dar puternica, ca si cum ne-ar spune: ai incredere, nu-ti pierde speranta, forta dragostei in Dumnezeu, forta celui Inviat invinge totul”.
?La finalul mesajului sau, Papa a reluat o rugaciune a sfantului Francisc de la Assisi, cerandu-i lui Dumnezeu sa-i dea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *