Ouale sunt foarte cautate in aceasta perioada. Fiecare roman vrea sa aiba?oua rosii pe masa de Paste. Jurnalistii de Romania TV explica cum poti sa verifici daca ouale sunt expirate sau alterate.
Pentru a alege cele mai proaspete oua trebuie sa tinem cont de cateva lucruri.
In primul rand, marcajele care sunt stampilate pe oua si aplicate pe ambalaje trebuie sa fie vizibile si lizibile. Trebuie specificat ca se comercializeaza numai oua, ce aprtin categoriei A si B.
In al doilea rand, trebuie sa existe un marcaj prin care se specifica metoda de crestere a pasarilor.
Pentru ambalaje: oua de gaini crescute in aer liber; oua de gaini crescute in hale la sol; oua de gaini crescute in baterii.
Pentru oua: aer liber; sol; baterii
Un alt aspect extrem de important in alegerea oualelor este aspectul acestora. Ouale proaspete sunt acelea care au coaja aspra, porii fiind vizibili. Cele vechi au coaja lucioasa, uneori cu pete, iar porii nu sunt vizibili. Culoarea cojii poate sa fie alba, galben-deschis, galben-inchis sau cafenie.
Ne putem da seama ca un ou este proaspat daca acesta are albusul alb spre roz-deschis, iar galbenusul de culoare galben-deschis pana spre rosiatic, sferic, asezat central si …