Sfaturi pentru parinti de Craciun: Cum sa eviti accidentele si ranirile copiilor in sezonul sarbatorilor de iarna

Perioada de Craciun dar si cea de Revelion este incarcata de multe motive de bucurie dar si de multe pericole pentru copii pe care parintii nu reusesc sa le anticipeze si previna suficient de mult, oricat isi propun. Viata de rutina pe care copiii o au pe durata anului este puternic data peste cap de atractivitatile specifice lunii decembrie: globuri de sticla, beteala, ornamente, brad, jucarii, semineu, artificii, beculete, luminite, lumanarele, zornaitoare, zurgalai si tot asa. Este greu sa reusesti sa tii un copil departe de toate miracolele viu colorate care il zapacesc, fascineaza, agita si innebunesc.

Asa se face ca darurile si elementele de decorare pentru sarbatorile de iarna provoaca multe accidentari daca nu sunt manuite cu grija. Statistic vorbind, annual peste 11.000 de cazuri de copii sunt tratati in salile de urgenta ale spitalelor din tara pentru rani si accidente cauzate de luminitele de sarbatori, de brazii de Craciun si de alte elemente specifice sezonului. In plus, se raporteaza statistic inca peste 12.000 cazuri de arsuri cauzate de lumanarelele de Craciun.

Specialistii in siguranta si protectia copiilor de la Centrul de Ingrijire din Atlanta ofera parintilor urmatoarele sfaturi profesioniste care vor sa aiba sarbatori cu adevarat linistite alaturi de cei dragi, evitand accidentele traumatice neplacute din aceasta perioada.

1. Permite copilului sa se joace doar cu jucarii potrivite varstei lui, indiferent ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *