Shhaideh, prima musulmana sefa de guvern in UE. Va fi tradat Dragnea de PSD? a”?OPINIE

In cancelariile occidentale au fost momente serioase de stupoare, in cele din Orientul Mijlociu si Asia – de uimire multumita, in vreme ce in PSD s-a lasat?o liniste care nu prevesteste nimic bun. Sevil Shhaideh va fi, la 52 de ani, prima femeie musulmana care va conduce guvernul unei tari din Uniunea Europeana.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, nici nu stia cate valuri va face ideea lui de a o pune in fruntea Guvernului pe aceasta femeie care a fost mana lui dreapta ani in sir. Cota lui ar putea creste in afara, printre liderii progresisti din Uniunea Europeana, care s-ar putea sa nu inteleaga prea bine ca e o simpla coincidenta faptul ca Shhaideh este tataroaica musulmana ?si ca Dragnea o vrea in fotoliul de prim-ministru doar fiindca are “incredere totalaa” in ea. In partid insa lumea nu e multumita, fiindca Shhaideh e nou-venita in PSD, altfel spus nu a fost la nuntile si inmormantarile marii familii social-democrate, acolo unde se calesc sentimentele de fraternitate si, mai ales, nu a muncit in campaniile electorale. Cum e posibil ca presedintele PSD sa aiba incredere doar in Shhaideh? Acest lucru ii jigneste pe multi fruntasi social-democrati care au muncit cot la cot cu noul mare lider. Ii deranjeaza secretomania lui Dragnea, felul autoritar in care a decis cine va fi premier si, mai ales, solutia in sine. Shhaideh nu e de-a lor. In plus, pare mai degraba o tehnocrata, iar Dragnea prin aceasta propunere calca in picioare toata campania electorala a PSD, despre strainii care vor sa ne ia tara, despre premierul Dacian Julien Ciolos, vandut Bruxelles-ului, despre Soros, despre importanta romanitatii si despre ineficienta tehnocratilor.
Sevil Shhaideh are in spatele ei o cariera lunga in administratia publica – asa l-a si cunoscut pe Dragnea, pe vremea cand el era seful Consiliului Judetean Teleorman si presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (2004-2012), iar ea coordona principalele programe ale acestei organizatii. Shhaideh a devenit furnica din spatele greierului si mai mult decat atat. Dragnea a fost martor la casatoria ei cu sirianul Shhaideh Akram, care face afaceri in Romania si investeste cu sarg in piata imobiliara a tarii lui, fara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *