Simona Halep ia atitudine: Tragem un semnal de alarma, Arenele BNR sunt importante pentru viitorul nostru

Simona Halep, numarul 1 mondial, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Senat, ca este momentul sa traga un semnal de alarma pentru ca Arenele BNR sa revina in circuitul sportiv deoarece sunt foarte importante pentru viitorul tenisului romanesc.”Eu am avut ocazia sa joc pe Arena Centrala, dar acum este trist ca nu avem o arena unde sa aratam ca am muncit in acesti ani. Copiii nu au posibilitatea sa vina si sa vada meciurile noastre, pentru ca acum suntem 5-6 fete in top 100 WTA. Cred ca este momentul ca toti sa punem umarul si sa tragem un semnal de alarma. Pentru viitorul nostru este foarte importanta aceasta baza sportiva. Si nu numai pentru tenis, ci si pentru inot, fotbal si celelalte sporturi. Este un minus pentru noi, romanii, ca nu avem o arena pe care sa putem creste. Cei din Franta sau SUA au posibilitatea sa inceapa sa traiasca emotiile pe un teren mare de cand sunt mici. Sper sa mai am ocazia sa mai joc pe aceasta arena. Imi doresc sa fie refacuta si sa castigam pentru tara. Pentru ca vom juca aici meciuri de Fed Cup”, a spus jucatoarea romana.Presedintele Comisiei Economice, Industrii si Servicii a Senatului Romaniei, Daniel Catalin Zamfir, a sustinut, luni, la Palatul Parlamentului, o conferinta de presa impreuna cu Ion Tiriac, Ilie Nastase, George Cosac, Simona Halep, Camelia Potec, Bogdan Stelea si Florin Segarceanu. Zamfir i-a solicitat in mod public premierului Mihai Tudose denuntarea protocolului “ilegal” dintre Banca Nationala si MTS din 1991 pentru revenirea Arenelor BNR in proprietatea statului si reintroducerea lor in circuitul sportiv.
Citeste si Ion Tiriac a dat BNR in JUDECATĂ. “Pot sa adun pana la 200.000 de semnaturi…”In cadrul acesteia, Ion Tiriac a anuntat ca el si mai multi fosti si actuali jucatori de tenis, precum Ilie Nastase si Simona Halep, au dat in judecata Banca Nationala a Romaniei pentru reincluderea Arenelor BNR in circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Bancii Nationale a Romaniei catre statul roman, pentru a putea fi modernizata si folosita.
Actiunea in instanta a fost depusa, luni, la Tribunalul Bucuresti, prin aceasta solicitandu-se: constatarea de catre instanta a faptului ca dreptul de proprietate asupra Arenelor BNR, denumite si “Parcul cu Platani”, apartine statului roman si nu Bancii Nationale a Romaniei; constatarea nulitatii protocolului BNR – MTS din 1991 si obligarea BNR la plata unor daune morale in cuantum de 2 milioane de euro cauzate de Banca Nationala prin scoaterea si blocarea reintroducerii Arenelor in circuitul national sportiv.La 10 octombrie 2017, fosti si actuali jucatori de tenis, printre care se numara Ion Tiriac, Ilie Nastase si Simona Halep au facut o petitie catre Guvernul Romaniei pentru reincluderea Arenelor BNR in circuitul sportiv.Semnatarii petitiei sunt: Ioan Tiriac, Ilie Nastase, Virginia Ruzici, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cirstea, Andrei Pavel, Horia Tecau, Florin Mergea, Marius Copil, Adrian Ungur, Nicolae Frunza, George Cosac, Cosmin Hodor, alaturi de juniorii Rares Golescu (10 ani, locul 4 national), Stefan Haita (9 ani, locul 20 national) si Mihai Haita (11 ani, locul 70 national) – prin reprezentantii legali ai acestora.Ion Tiriac, proprietarul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, a cedat competitia pentru doi ani la Budapesta din cauza faptului ca Arenele BNR nu mai corespund cerintelor ATP, Terenul Central fiind inchis. In 2016, la ultima editie a turneului la Bucuresti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de functionare, meciurile disputandu-se doar pe terenurile secundare. De altfel, turneul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *