Simona Halep – Patty Schnyder 6-2, 6-1. Romania se califica in Grupa Mondiala a Fed Cup. Care ar putea fi urmatoarea adversara

Romania s-a calificat in Grupa Mondiala a?Fed Cup?dupa victoria Simonei Halep in fata lui?Patty Schnyder (39 de ani, 149 WTA), scor 6-2, 6-1.?Romania s-a calificat in Grupa Mondiala, unde poate intalni Franta, SUA, Cehia sau Belarus, in cazul in care Germania nu trece de Cehia.
Cu mai putine emotii, Simona Halep a avut o evolutie superioara celei din partida cu Viktorija Golubic. Romanca a intrat mai concentrata pe teren si mai decisa sa nu-si lase adversara sa ia avans. Halep a avut in “vizor” liniile laterale ale terenului, iar loviturile ei in diagonala au nimerit tinta cu precizie. Liderul WTA a avut mai putin succes cu loviturile in lung de linie, in timp ce serviciul I a intrat mai rar.
Fortata sa alerge de-a lungul linie de fund, stangacea Schnyder a returnat fara profunzime, mingi usoare pentru Simona Halep. Elvetianca a “trait” mult din greselile adversarei, a mai punctat cu cateva scurte si a tinut in echilibru ghemurile primului set. Apoi, mult mai bine pregatita fizic, Halep a transat clar victoria in fata rivalei de 39 de ani.
Simona Halep a intors primul ghem al partidei de la 0-40, obtinand break-ul. Ea l-a dublat la 3-1, dar imediat a urmat un ghem lung, pe serviciul romancei, care a avut multe mingi de 5-1 ratate. In cele din urma jucatoarea elevetiana a fost cea care a facut rebreak. In continuare, sportiva din Constanta nu i-a mai dat nicio sansa adversarei, castigand sase ghemuri la rand. Dupa primele doua, setul I i-a revenit cu 6-2, in 40 de minute.
Schnyder a mai castigat un ghem la scorul de 0-4, ultimul in acest meci, iar Halep a luat si setul al doilea, cu 6-1, dupa 65 de minute de joc. Romania conduce cu 3-0 Elvetia si la Cluj-Napoca se va mai disputa doar partida de dublu.
Astfel, Romania va evolua, in februarie 2019, in Grupa Mondiala a Cupei Federatiei. Tricolorele au fost ultima data intre primele opt natiuni ale competitiei in 2016, cand au pierdut in sferturi, in fata Cehiei, tot la Cluj-Napoca.
UPDATE: Timea Bacsinszky, inlocuita cu Patty Schnyder la meciul cu Simona Halep din FedCup
Simona Halep va evolua contra sportivei Patty Schnyder in primul meci de duminica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *