Simona Halep poate pierde nr.1 in lume: Scenariile prin care ramane lider in clasamenul WTA

La start de 2017, scrie?ProSport, Simona Halep are avantaj de 40 de puncte in fata ibericei Muguruza si de 160 de puncte in fata danezei Wozniacki, revenita in Top 5 in final de an pentru prima data dupa 2011. Fiecare dintre aceste sportive are sansa trofeului in prima saptamana: sunt inscrise la turnee diferite.
Garbine Muguruza este singura care da start joc la un turneu de categorie Premier – la Brisbane, care acorda mai multe puncte decat un turneu de categorie International – cum sunt cel de la Shenzhen (unde merge Simona) sau Auckland (unde merge Ceroline). Muguruza are insa de aparat mai multe puncte – semifinala din 2017, in timp ce Halep are in bagaj optime de finala (un singur meci castigat), iar Wozniacki – sfert de finala.
Scenariile in care Simona Halep pastreaza sefia WTA:
titlu la Shenzhen – Simona nu depinde de niciun alt rezultat, insa doar titlul ii este suficient pentru a ramane in fata Muguruzei in cazul in care spaniola se impune la Brisbane.semifinala in China pentru Simona – daca Muguruza pierde finala de la Brisbane. Cele doua ar fi la egalitate de puncte, insa Simona ar avea mai multe puncte in turneele importante (Grand Slam, Premier Mandatory si Premier 5). Wozniacki iese din calcule, pentru ca Simona ramane in fata ei oricum in momentul in care ajunge in sferturi.Muguruza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *