Simona Halep ramane pe locul doi in clasamentul WTA

Publicat la: 04.05.2015 12:19 Ultima actualizare: 04.05.2015 13:38

Simona Halep ramane pe locul doi in clasamentul WTA. Sportiva din Romania are un avans de 230 de puncte fata de Maria Sharapova. Insa, daca rusoaica ajunge in finala o depaseste cu 60 de puncte pe Halep.

Dupa ce a fost eliminata de Alize Cornet romanca va avea mai putin cu 640 de puncte decat are in acest moment (avea de aparat 650 de puncte dar a primit 10 puncte pentru prezenta in primul tur), ceea ce inseamna ca atunci cand va fi dat publicitatii clasamentul WTA de dupa turneul din capitala Spaniei ea va avea 7.115 puncte.
Singura care o poate depasi in clasament in acest moment este Maria Sharapova, rusoaica ocupand in acest moment locul 3 WTA cu 7.525 puncte, dar ea are de aparat nu mai putin de 1000 de puncte, pentru ca este campioana de anul trecut.

Astfel, pentru a fi sigura ca o depaseste pe Simona Halep, Sharapova este obligata sa se califice in finala. Daca ar ajunge pana acolo ar avea garantate 7.175 de puncte, cu 60 de puncte mai multe decat Halep si va urca, astfel, pe locul 2 in lume.
Simona Halep a declarat, dupa ce a fost invinsa de Alize Cornet, ca era pregatita pentru un esec, ea considerand ca este inevitabila o cadere dupa o perioada buna.
“A fost greu sa gestionez situatia asta, imi doream sa repet rezultatul de anul trecut, cum am mai spus, dar m-am gandit prea mult la asta si de aceea probabil am fost un pic blocata mental. Dar este bine si cum am spus invat multe din meciul asta si ma asteptam la un asemenea esec, oarecum, pentru ca am jucat bine o perioada destul de lunga si este inevitabil sa mai ai si o cadere. De obicei caderile te ajuta ca sa mergi si mai sus. Nu am avut mintea relaxata ca sa pot sa schimb (ceva). Am incercat tot ce am putut astazi, am luptat pana la sfarsit, dar intr-un fel degeaba pentru ca nu am facut ceea ce trebuia sa fac”, a spus Halep pentru Digi Sport.
Jucatoare din Romania in clasamentul WTA:2 Simona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *