Simona Halep, declaratii dure despre finala pierduta la Roland Garros: “Ostapenko mi-a furat trofeul!”

Simona Halep a tinut un discurs in care a trecut in revista momentele importante ale carierei, de la titlul castigat la Roland Garros in 2008, in competitia juniorilor, pana la trofeul cucerit in acest an in competitia de seniori. Numarul 1 mondial s-a oprit s-a oprit in mod special asupra finalei din 2017, pierduta in fata Jelenei Ostapenko.
“In 2017, cand am plecat spre Paris, m-am accidentat la Roma cu o entorsa foarte grava, dar nimic nu m-a oprit, am vrut sa joc turneul, desii apropiatii, familia, staff-ul, toti mi-au spus ca poate ar fi mai bine sa am grija de sanatatea mea si sa renunt. Nu am fost de acord si m-am recuperat in cinci zile. Nu m-am antrenat deloc. Am jucat meciuri destul de grele, nici nu mai stiu exact acum ce a fost. Cert e ca am ajuns in finala si am condus. Am avut set, 3-1, insa Ostapenko a fost mai inspirata si mai increzatoare. Cred ca nu s-a gandit atat de mult la succes, nu s-a gandit la momentul pe care il are in fata si mi-a trofeul, ca sa spun asa… Chiar din mainile mele. A fost o perioada destul de grea. Vreo trei luni am fost foarte trista, am suferit mult, dar nu am cedat.
Am spus ca voi ridica sigur trofeul intr-o zi daca am fost deja de doua ori in aceasta situatie. Am progresat emotional foarte mult (…) Anul asta s-a intamplat cel mai mare vis al meu. Am mers cu o mare incredere la acest turneul si cu o liniste sufleteasca. Stiam ca am jocul foarte bine pus la punct. Cel mai greu meci a fost in semifinale si era mai puternica la momentul respectiv. Am castigat meciul in doua seturi, iar atunci am simtit un val de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *