Sindicatele cer discutarea redeventei pentru resurse naturale

Confederatia sindicala “Cartel Alfa” cere discutarea nivelului redeventei pentru resursele naturale ale Romaniei ce va fi stabilit din 1 ianuarie 2015 in Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social. In acest sens, confederatia a trimis o solicitare premierului si ministrului Muncii.
“Avand in vedere faptul ca anul acesta trebuie sa se stabileasca noul nivel al redeventelor pentru petrol si gaze, care vor intra in vigoare de anul viitor si considerand de interes national politica de impozitare a resurselor naturale de care dispune Romania, Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa” va solicita o intalnire a Consiliului National Tripartit de Dialog Social, in conformitate cu atributiile care ii revin, cu un singur punct pe ordinea de zi: “Stabilirea nivelului redeventei pentru resursele naturale ale Romaniei incepand cu 1 ianuarie 2015″”, arata confederatia sindicala, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta si ministrului Muncii, Rovana Plumb, scrie Mediafax.
Presedintele CNS “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, care semneaza scrisoarea deschisa, precizeaza ca problema stabilirii nivelului redeventelor pentru aceste resurse trebuie sa devina o tema de dezbatere transparenta, la care sa participe cu argumente si expertiza proprie toti partenerii sociali.
Din componenta Consiliului Tripartit fac parte membri ai confederatiilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, la nivel de presedinte, si membri ai Guvernului, numiti din cadrul tuturor ministerelor, la nivel de secretar de stat, prin decizie a primului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *