Sindicatele cer un salariu minim de 1.450 de lei pentru 2017

“Partea sindicala si-a facut lectiile, a venit pregatita, a transmis un singur mesaj. Propunerea noastra este de 1.450 de lei de la 1 ianuarie. Partea patronala a venit cantand pe mai multe voci. Adica nu a avut un punct de vedere unitar. Fiecare ne-a transmis altceva. ACPR-ul (Alianta Confederatiilor Patronale din Romania n.r.) nu ne-a comunicat absolut nicio cifra. Consiliul Intreprinderilor Mici si Mijlocii ne-a avansat propunerea de a discuta despre un salariu minim, undeva de la 1 mai, adica crestere zero a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie. Concordia a propus o crestere a salariului minim de la 1.250 la 1.300 de lei”, a precizat Dumitru Costin, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, vineri urmeaza sa aiba loc o noua runda de discutii dupa ce partea patronala va avea o propunere unitara.
“(…) Noi, ca parte sindicala, suntem obisnuiti cu strategii de negociere de acest fel, dar in momentul in care fiecare sustine altceva, i-am rugat frumos, faceti-va lectiile acasa si veniti cu un singur punct de vedere, pe care sa il sustineti ca parte patronala”, a afirmat Dumitru Costin.
De asemenea, liderul sindical sustine ca in cazul in care partea patronala va cere sindicatelor sa faca “un pas inapoi”, atunci sindicatele vor propune o crestere mai mica, dar vor cere indexarea deducerilor salariale.
Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor s-au intalnit, miercuri, de la ora 10:00, la Directia Dialog Social a Ministerului Muncii, pentru a discuta valoarea salariului minim pentru 2017.
loading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *