Sistemul medical din Romania e la pamant. Romanii se duc in Ungaria pentru analize medicale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Serviciile medicale din Romania, de care ministrul Eugen Nicolaescu este tot mai mandru, ii determina pe romani sa aleaga varianta Ungaria atunci cand vine vorba de analize medicale la nivel european. Un centru medical din Timisoara nu mai pridideste cu programarile romanilor pentru analize si tratamente medicale in Ungaria. Avantajele sunt multiple, de la costurile mai mici, la aparatura performanta si respect din partea personalului medical. In acest timp, Nicolaescu continua razboiul cu farmacistii, prefectii, ziaristii si cu oricine indrazneste sa critice masurile sale.

Pacienti morti. Medici macelariti de rudele unor pacienti netratati corespunzator. Medici sanctionati pentru erori medicale. Aceasta ar fi radiografia unui sistem bolnav, realitate pe care mai-marele Eugen Nicolaescu nu vrea sa o vada si nici sa o recunoasca. Disperarea ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, a atins cote alarmante, lucru confirmat si ieri, in cadrul videoconferintei cu reprezentantii din teritoriu ai autoritatilor sanitare. Nu este prima oara cand liberalul isterizat de atatea critici sare la gatul ziaristilor si ii cearta pentru ca nu scriu dupa bunul sau plac. La sfarsitul saptamanii trecute, Nicolaescu le-a cerut jurnalistilor sa devina partenerii ministerului si sa contribuie la marirea increderii romanilor in medici si in sistemul sanitar.

Chiar daca ministrul isi doreste ca increderea oamenilor in sistemul sanitar sa creasca, autoritatile sanitare din Timisoara il contrazic pe fata pe seful lor de la Bucuresti. Dovada sta faptul ca un centru din Timisoara s-a specializat in programarea romanilor pentru tratamente medicale in Ungaria. Oamenii spun ce ii doare si sunt programati la un specialist din Ungaria. Cei care doresc sa beneficieze de tratament medical in tara vecina, dar nu cunosc medici acolo, pot apela la serviciile unui centru de programare medicala din Timisoara. Aici poate veni orice persoana, dar mai intai trebuie sa plateasca 120 de euro. Spre deosebire de alte centre de acest tip din tara, la Timisoara, pacientilor li se cer investigatii medicale complete, care ulterior sunt traduse in maghiara si trimise medicilor de la spitalele din Ungaria. Astfel, in momentul in care pacientul ajunge la specialist, acesta stie exact care e problema. In plus, facturile primite in Ungaria sunt traduse de catre medicii din Timisoara, astfel incat pacientii asigurati isi pot deconta o parte din cheltuieli la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Cei care nu vor sa se deplaseze pana la Timisoara, pot trimite prin fax analizele, pentru a fi programati la specialistul de care au nevoie. Consilierea pacientilor se face gratuit. In atare conditii, nu intelegem cum de vrea ministrul sa ne faca sa nu vedem gunoiul din curtea institutiei pe care inca o conduce pentru o vreme.

spot_imgspot_img