SIVECO a cumparat IT Latona din Bulgaria

SIVECO a cumparat IT Latona din Bulgaria

Producatorul de solutii informatice Siveco a preluat integral compania bulgareasca de IT Latona, cele doua firme colaborand anterior la un proiect pentru Fondul National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria, a anuntat compania romaneasca.
Siveco si Latona au implementat impreuna sistemul informatic integrat pentru Fondul National de Asigurari de Sanatate din Bulgaria.
Compania bulgareasca a fost infiintata in 1995, fiind specializata in tehnologia informatiei si consultanta pentru afaceri.
Siveco Romania estimeaza pentru acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, la 84 milioane de dolari, comparativ cu valoarea inregistrata anul trecut, de 70 milioane de dolari. Afacerile Siveco au inregistrat anul trecut o crestere de 65% fata de 2006.
La sfarsitul anului trecut, Siveco a inceput procesul de extindere a activitatii in tari din Comunitatea Statelor Independente (CIS), Orientul Apropiat si Africa.
Actionarii producatorului de solutii informatice sunt Siveco Netherlands, cu o participatie de 42,2%, fondurile Polish Enterprise si Intel Capital, cu 22,5%, respectiv 10% din actiuni, Irina Socol – 10,97%, Alexandru Radasanu – 7,62%, Siveco Romania – 3,74%, Florian Ilia – 2,68%, Daniela Bichir – 0,13% si Aurora Crusti – 0,13%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *