Siveco ar putea fi achizitionata de Asseco

Siveco ar putea fi achizitionata de Asseco

Compania poloneza Asseco se afla in discutii pentru achizitionariea celui mai mare producator romanesc de software, Siveco.

Siveco Romania ar putea intra in portofoliul polonezilor de la Asseco, o companie care mai detine in Romania firmele Net Consulting si Fiba Software.

Conform ziarului polonez Warsaw Business Journal, care citeaza cotidianul de limba poloneza Puls Biznesu, Adam Goral, presedintele lui Asseco Poland, ar fi declarat ca firma sa este interesata de aceasta achizitie si ca au fost deja demarate discutiile preliminare.

Cei de la Warsaw Business Journal apreciaza ca achizitia ar fi una costisitoare pentru Asseco, dar care merita “pentru castigarea unei pozitii in tarile care tocmai au intrat in Uniunea Europeana”.

Daca achizitia a 70% din actiunile Net Consulting de anul trecut i-a costat pe polonezi 9,78 milioane ?, la o cifra de afaceri de 32 milioane ? a acesteia, Siveco are estimata o cifra de afaceri in acest an de 55 milioane ?.

Se pare ca unul din punctele de interes in ceea ce priveste Siveco ar fi faptul ca aceasta este “unul din favoritii licitatiilor IT din Romania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *