Social-democratii din Constanta, Alba, Valcea si Dolj cer excluderea lui Mihai Chirica din partid

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Comitetul Executiv Judetean al PSD Alba a decis, miercuri seara, sa ii sustina pe premierul Sorin Grindeanu si pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, propunand totodata sanctionarea disciplinara a primarului din Iasi, Mihai Chirica, pentru „modul nestatutar in care a facut o serie de declaratii publice ce exprima puncte de vedere personale”.
Potrivit unui comunicat de presa remis de PSD Alba, in urma consultarii membrilor Comitetului Executiv Judetean al organizatiei, au fost adoptate, miercuri seara, trei rezolutii importante ce se refera la sustinerea Guvernului Grindeanu, a presedintelui partidului, Liviu Dragnea, precum si propunerea sanctionarii disciplinare a primarului din Iasi, Mihai Chirica, pentru „modul nestatutar in care a facut o serie de declaratii publice ce exprima puncte de vedere personale”.
„Avand in vedere recentele evenimente interne si internationale, pentru intarirea structurilor interne ale PSD, PSD Alba considera ca presedintele Liviu Dragnea este singurul care poate mentine unit partidul si poate asigura pastrarea guvernarii. Luptele interne nu ar face decat sa vulnerabilizeze guvernarea, ceea ce isi doresc adversarii nostri, chiar daca acest lucru duce la instabilitate politica si afecteaza pozitia Romaniei. Atat timp cat la conducere se va afla Liviu Dragnea alaturi de o echipa strans unita, Partidul Social Democrat va avea competenta si forta pentru a desfasura o activitate politica si o guvernare performanta”, se arata in comunicatul PSD Alba.
Social-democratii din Alba au decis, totodata, sa isi ofere intregul sprijin fata de liderul partidului, presedintele Liviu Dragnea, despre care sustine ca „a avut un rol capital atat in elaborarea Programului de Guvernare al PSD, cat si in castigarea alegerilor generale din decembrie 2016”.
„Presedintele Dragnea a depus constant eforturi si a reusit sa mentina unitatea partidului in momente cheie, iar pastrarea coeziunii interne si victoria in alegeri i se datoreaza intr-o mare masura. De asemenea, Organizatia Judeteana a PSD Alba il sustine neconditionat pe premierul Sorin Grindeanu si echipa guvernamentala in implementarea programului de guvernare”, se mai arata in comunicatul citat.
Social-democratii doljeni solicita Comitetului Executiv National excluderea din PSD a lui Catalin Ivan si Mihai Chirica
Social-democratii doljeni au decis, miercuri dupa-amiaza, in sedinta Comitetului Executiv Judetean, excluderea din PSD a primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica. De asemenea, intr-o rezolutie prin care au cerut intrunirea Comitetului Executiv National, membrii PSD Dolj au solicitat excluderea din partid si a europarlamentarului Catalin Ivan.
Membrii Comitetului Executiv Judetean al PSD Dolj s-au reunit, miercuri dupa-amiaza, pentru a solicita sanctionarea celor care aduc critici la adresa PSD in afara partidului.
„Am solicitat intrunirea Comitetului Executiv National si declansarea procedurilor de excludere din partid a domnului Chirica Mihai, primarul de la Iasi, vicepresedinte al partidului. Acesta poate fi exclus doar de CEX al PSD. Au fost colegi din sala care au solicitat sa introducem in interiorul rezolutiei si solicitarea pentru excluderea domnului Catalin Ivan, europarlamentar, din aceleasi motive. Nu putem sa mergem la drum, unii hais si altii cea. Daca vor sa critice partidul sa o faca in interiorul partidului, sa spuna ce e de facut, nu sa spuna in afara partidului, incercand sa capitalizeze un capital propriu electoral”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Claudiu Manda, presedintele PSD Dolj.
La randul sau, Lia Olguta Vasilescu, vicepresedinte al organizatiei nationale a PSD, a precizat ca prin declaratiile sale Chirica „a depasit deja o limita.
a”Un primar se legitimeaza prin ceea ce face sau, in unele cazuri, cand nu are foarte multe lucruri cu care sa se laude, prin populism. Eu cred ca s-a depasit deja o limita. Si eu sunt un critic, dar in interiorul partidului, in momentul in care critici in afara este clar ca nu doresti binele partidului si, din punctul meu de vedere, domnul Chirica a gresit flagrant”, a precizat Lia Olguta Vasilescu.
Conducerea PSD Valcea propune excluderea lui Mihai Chirica pe motiv ca ar fi incalcat statutul partidului prin declaratiile sale
Comitetul Executiv Judetean al PSD Valcea propune excluderea din PSD a vicepresedintelui partidului, Mihai Chirica, „intrucat acesta a incalcat, prin declaratiile sale, Statutul PSD”, anunta organizatia judeteana intr-un comunicat dat publciuitatii miercuri seara. Social-democratii valceni isi „reconfirma sprijinul si sustinerea totala” fata de Liviu Dragnea si fata de guvernul condus de Sorin Grindeanu.
„Comitetul Executiv Judetean al PSD Valcea a adoptat un punct de vedere cu privire la propunerea de excludere din PSD a domnului vicepresedinte Chirica Mihai, intrucat acesta a incalcat, prin declaratiile sale, Statutul PSD”, anunta PSD Valcea intr-un comunicat dat publicitatii miercuri seara, dupa …

spot_imgspot_img