Social-Democratii se coalizeaza impotriva lui Merkel. Cancelarul german ar putea ramane fara sustinere

Printre cei care se pronunta impotriva unei apropieri cu conservatorii, in incercarea de a pune pe picioare un guvern, se numara si Bjorn Steinborn, militant de aproape trei decenii intr-o filiala berlineza a Partidului Social-Democrat (SPD).”Sunt impotriva marii coalitii, pentru ca nu cred ca aceasta poate rezolva problemele tarii noastre”, asigura acest angajat bancar de 47 de ani, subliniind ca SPD “a guvernat deja ultimii patru ani cu Uniunea Crestin-Democrata (CDU), partidul Angelei Merkel)” si ca “punctele de convergenta” dintre cele doua formatiuni “sunt acum epuizate”.Delegatii SPD s-au pronuntat saptamana trecuta pentru inceperea discutiilor cu tabara conservatoare, lasand totodata deschisa usa pentru retragere: un guvern comun, sprijin acordat guvernului minoritar al Angelei Merkel, dar fara participare la noi alegeri. O prima reuniune la varf urmeaza sa aiba loc miercuri, la Berlin, intre cancelarul federal Angela Merkel, aliatul sau bavarez Horst Seehofer si presedintele SPD, Martin Schulz.
In special tanara generatie a social-democratilor este impotriva perspectivei de a ramane partenera minoritara a crestin-democratilor. Aceasta alianta impotriva naturii “a fost clar infranta la 24 septembrie”, in timpul legislativelor, apreciaza Kevin Kuhnert, care conduce Jusos, organizatia de tineret a SPD. In timpul acestor alegeri, SPD a inregistrat cel mai rau scor al sau din 1949, cu doar 20,5% dintre sufragii. Acest pas in urma “este orice numai nu un apel al electorilor de a reforma o asemenea coalitie”, adauga Kuhnert.
Citeste si Martin Schulz a fost reales in functia de presedinte al social-democratilor germaniDeputatul social-democrat Karamba Diaby constata o mare sfidare a “tinerilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *