SoLib va invita la Rothbard Day

SoLib va invita la Rothbard Day

Miercuri, 2 martie 2011, se implinesc 85 ani de la nașterea lui Murray Rothbard, unul dintre cei mai mari filosofi economiști și autorul Manifestului Libertarian. Pentru a serba acest eveniment, Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) va invita la conferința “BANII, SECURITATEA ȘI EDUCAȚIA – Moștenirea intelectuala a lui Murray Rothbard fața in fața cu problemele socio-economice actuale.”

Cu aceasta ocazie va avea loc lansarea carții 5 eseuri monetare in tradiția Școlii Austriece, lucrare care iși propune sa prezinte publicului roman ideile centrale ale filozofiei economice rothbardiene in domeniul financiar-monetar, interpretate și aparate magistral de patru remarcabili discipoli ai lui Rothbard: Walter Block, Hans-Hermann Hoppe, J?sus Huerta de Soto și J?rg Guido H?lsmann.

De asemenea, se va lansa și cartea Liberalismul: adevarat și fals, de Murray Rothbard, conținand trei pledoarii pentru liberalismul autentic (in sfera educației, monedei și protecției) și trei eseuri critice la adresa pseudo-liberalismului.

“SoLib s-a implicat in organizarea și promovarea acestui eveniment din dorința de a a ajuta la raspandirea ideilor libertariene ale lui Murray Rothbard in randul publicului larg, idei care ne pot ajuta sa ințelegem sursa problemelor actuale și soluțiile lor” a declarat Claudiu Nasui, Președintele Societații pentru Libertate Individuala.

Conferința va fi urmata de vernisajul “Arta pieței libere”, o expoziție nonconformista menita sa celebreze Ziua Rothbard intr-un limbaj imagistic aparte. Conceptele grafice au fost realizate de Valentin Nadolu.

Evenimentul va avea loc in Sala Senatului a Universitații Romano-Americane, marți, 2 martie, incepand cu ora 10:00 și este organizat de Centrul de Economie Politica și Afaceri Murray Rothbard și Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib), in colaborare cu Institutul Ludwig von Mises Romania, Centrul pentru Economie și Libertate (ECOL), Centrul Independent pentru Studii in Economie si Drept (CISED).

Asociatia Societatea pentru Libertate (SoLib) este o organizatie inființata in 2010, fara afiliere politica, cu sediul in București, care urmareste sa promoveze principiile libertatii si pietei libere contribuind la crearea politicilor publice la nivel national. Pentru a atinge acest scop, SoLib doreste sa educe si sa informeze asupra beneficiilor aduse de un sistem in care proprietatea privata este respectata si in acelasi timp sa incurajeze eforturile pentru reforme durabile in vederea crearii unei piete libere. In februarie 2010, SoLib a demarat proiectul EconomyWorks, o campanie de e-learning, divizata intr-o serie de 3 module, care prezinta elevilor notiuni de baza de economie si economie politica, menite sa ii ajute pe acestia sa inteleaga mai bine mecanismele unei piete si societati libere si, in acelasi timp, sa le dezvolte spiritul critic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *