Solicitarea DNA in cazul ministrului Viorel Ilie, discutata vineri in Biroul permanent al Senatului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Biroul permanent va inainta cererea Comisiei juridice in vederea formularii unui punct de vedere, care va fi transmis plenului, cel in masura sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea.
Pe 25 august, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale.
„Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale si fata de Ilie Viorel are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MPR) a organizat un concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale de executie pe perioada nedeterminata. Cu referire la concurs, au rezultat indicii ca acesta ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei devenind total nerelevant”, preciza DNA.
DNA spune ca, in acest context, in perioada 20 – 31 iulie, Viorel Ilie, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, cu intentie, a determinat-o pe Felicia Elena Pop, directoare de Cabinet a sa, sa solicite membrilor comisiei de concurs Maria Alexandrescu si Mihai Cornel Zaharia subiectele si baremele de corectare pentru proba scrisa din data de 31 iulie.
La data de 28 iulie, Maria Alexandrescu si Mihai Cornel Zaharia au pus la dispozitia directoarei de Cabinet subiectele si baremele de corectare aferente probei scrise, stiind ca respectivele informatii nu erau destinate publicitatii si …

spot_imgspot_img