Somelierul Ovidiu Olteanu, ales sa reprezinta Romania la World”s Best Sommelier in Argentina

Somelierul Ovidiu Olteanu de la Naan Food&Drink Studio este reprezentantul Romaniei la Concursul World”s Best Sommelier, competitie ce va avea?loc in Mendoza, Argentina, intre 15-20 aprilie 2016. Ovidiu Olteanu lucreaza de 18 ani in domeniu si are in portofoliu trofee semnificative – semi finalist la Trofeul Someleriei (2012), locul 2 la Concursul National Maitre d”Hotel 2012 si Marele Premiu la Concursul National Maitre d”Hotel 2013.
Ovidiu Olteanu a fost propus ca reprezentant al Romaniei de catre Asociatia Somelierilor din Romania, in urma unei evaluari la nivel national. Competitia World”s Best Sommelier este organizata de Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.), are loc din 3 in 3 ani si se afla anul acesta la a 15-a editie. Competitia a fost infiintata in anul 1969, pentru a facilita schimbul de experienta intre profesionistii din domeniu. Anul acesta, in competitie se afla 58 de participanti din 55 de tari, intre care patru femei (Argentina, Canada, Finlanda si Irlanda). Editia din 2013 s-a desfasurat in Tokyo si Marele Premiu i-a revenit reprezentantului Elvetiei.
Reprezentantul de anul acesta al Romaniei, somelierul Ovidiu Olteanu, a declarat: “Ma onoreaza faptul ca am fost selectat sa reprezint tara la cea mai prestigioasa competitie din domeniu. Sunt nerabdator sa particip si sa le vorbesc celorlalti candidati si despre vinurile romanesti”.
Ovidiu Olteanu lucreaza de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *