Sondaj CURS: Klaus Iohannis, scor aproape dublu fata de urmatorul clasat in cursa pentru Cotroceni

Numarul celor care au o optiune clara de vot in cazul in care alegerile prezidentiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 66% din repondenti (cu 2% mai putin fata de precedentul studiu).Cota presedintelui Klaus Iohannis e in usoara revenire, semn ca politica de opozitie fata de Guvern si majoritatea parlamentara a fost apreciata de sustinatorii sai si urca cu 2% fata de precedentul studiu ajungand la cota 41%, dominand autor clasamentul prezidentiabililor (mai putin totusi decat in iunie 2018 cand avea 43%).Urmeaza la mare distanta presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu cu doar 21%. Asta inseamna o scadere drastica de patru la suta fata de studiul anterior pe masura ce devine tot mai clar ca PSD nu va accepta un candidat unic al Coalitiei PSD-ALDE si isi va anunta propriul candidat. E al doilea studiu consecutiv cand seful ALDE inregistreaza o scadere abrupta, scrie stiripesurse.
De remarcat evolutia sinuoasa a presedintelui Senatului. In studiul din luna iunie inregistra 22% pentru a salta apoi la 29% in septembrie pentru ca in noiembrie sa ajunga la 25%. Cu toate acestea el se mentine la peste dublul inregistrat de propriul partid, scor ce consolideaza perceptia ca ALDE reprezinta “partidul Tariceanu”.O revenire importanta (de 5%) se inregistreaza in dreptul presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Acesta inregistreaza un salt important de la 12% in ultimul studiu din 2018 la 17% in prezenta cercetare.
Este exact acelasi punctaj pierdut de Calin Popescu Tariceanu in aceeasi perioada, dovada ca electoratul PSD care l-ar fi votat pe seful ALDE la alegerile prezidentiale s-a reorientat spre propriul candidat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *