SONDAJ IRES: 52% dintre romani cred ca Bucurestiul nu ar fi trebuit sa accepte presiunile UE si SUA la referendumul pentru demiterea lui Basescu

de Cristian ANDREI Postat la: 05.09.2012 17:13 Ultima actualizare: 05.09.2012 17:15

MEDIAFAX FOTO – Andreea ALEXANDRU

Un sondaj efectuat de IRES in perioada 21 – 24 august, intitulat a”Dupa referendum, efecte ale crizei politice”, releva faptul ca 67% dintre intervievati considera ca romanii plecati in strainatate nu ar trebui scosi de pe listele electorale permanente.
La intrebarea a”este bine sau rau ca statele occidentale, inclusiv SUA, fac presiuni asupra Guvernului Romaniei pentru respectarea procedurilor democratice?”, 46% au raspuns ca este bine in timp ce 50% considera ca este rau.
52% din cei interviati spun ca? Romania ar trebui sa nu accepte aceste presiuni, in timp ce 41% sunt de acord cu ele.
Cu declaratia presedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit a”Romania nu trebuie sa se comporte ca o colonie, ca un subordonat. Romania nu-i o tara oarecare, este a saptea tara ca marime din Europa, cu o pozitie geostrategica exceptionala, are resurse energetice, carti de jucat”? 60% sunt de acord, iar 35% sunt in dezacord cu ea. 41% din cei chestionati au auzit de declaratia lui Antonescu, iar 59% nu au auzit de ea.
Ungaria este considerata prietena de 43%, nici prieten, nici dusman de 9%, iar mai degraba dusman 38%. In privinta politicii externe, 3% dintre intervievati o considera foarte buna, 38% …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *