Sony are cel mai verde laptop si cel mai verde telefon mobil

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Laptopul Vaio de la Sony si un telefon mobil Sony Ericsson sunt produsele cele mai prietenoase cu mediul, potrivit unui sondaj Greenpeace prezentat in cadrul saptamanii CeBIT, informeaza GreenerComputing.

„In cautarea electronicelor verzi” a fost realizat de Greenpeace analizand produsele electronice pentru consumatori si companii. Raportul studiaza 37 de produse, inscrise voluntar in sondaj de catre 14 producatori. Analiza s-a facut pe patru seturi de criterii: eficienta energetica, folosirea materialelor periculoase, ciclul de viata al produsului si inovatie/marketing. Fiecare produs a primit puncte de la 1 la 10. Sony s-a clasat pe primul loc intrucat a fost singura companie care a trecut pragul de 5 puncte.

In ciuda punctajelor mici, Greenpeace sustine ca rezultatele sondajului arata ca industria face pasi semnificativi spre inverzirea electronicelor. Autorii raportului spun ca industria depaseste limitele reglementarilor actuale si raspunde cererii de produse fara substante toxice si eficiente energetic, desi ambii factori au fost neglijati in ultimii ani.

Raportul mai scoate la iveala faptul ca firmele nu iau in considerare intregul ciclu de viata al produsului, facand la fel de multe eforturi in ce priveste reciclarea si refolosirea ca si in ce priveste minimalizarea impactului asupra mediului al procesului de productie.

Sondajul a fost realizat pe patru categorii: computere, laptopuri, telefoane mobile si PDA-uri. Laptopul Vaio TZ11 de la Sony a castigat categoria laptopuri, telefonul Sony Ericsson T650i a iesit pe primul loc la telefoane, iar Sony Ericsson P1i a castigat la categoria PDA-uri. In ce priveste computerele, castigatoare au fost Dell Optiplex 755 si dc 5750 de la HP.

Desi punctajele au fost mici, sondajul subliniaza progresul si inovatia in domeniu, mentionand laptopul Apple MacBook Air si telefonul de la Nokia, Evolve ca exemple de produse fara substante toxice si cu design eficient energetic.

Apple si Nintendo nu au participat cu produse la sondaj.

spot_imgspot_img