Soprana Angela Gheorghiu ar putea deveni cetatean de onoare al Bucurestiului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Soprana Angela Gheorghiu ar putea primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
„Vocea unica si uimitoarea prezenta scenica au transformat-o pe soprana Angela Gheorghiu intr-un superstar al operei internationale: la Royal Opera House in La Boheme, la Metropolitan Opera New York, la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Convent Garden a cantat pentru prima data mult-aclamatul La Traviata in 1994, legendara reprezentatie pentru a carei transmitere in direct BBC si-a intrerupt programul. (…) Este unul dintre motivele cele mai frumoase pentru care ne putem mandri ca suntem romani”, se arata in proiectul de hotarare.
„Vocea ei este considerata de catre critica internationala drept o combinatia intre vocile a doua celebre cantarete de opera, Maria Callas si Renata Tebald”, mai spun initiatorii proiectului.
Angela Gheorghiu s-a nascut pe 7 septembrie 1965 la Adjud, judetul Vrancea si a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. A debutat in 1992 la Royal Opera House in La Boheme si a cantat in sali de opera si de concert din New York, Londra, Paris, Berlin, Tokyo, Roma, Palermo, Amsterdam, Valencia, Praga, Taipei si alte orase din lume. A cantat la concertul dat cu ocazia jubileului Reginei Beatrix in Amsterdam.
Albumele inregistrate au primit premiile Gramophone, Echo, Diapason …

spot_imgspot_img