Sorin Grindeanu: Copiii mei au fost vaccinati, dar am avut probleme in a gasi vaccinul de care aveam nevoie

“Am doi copii, de sase si trei ani. I-am vaccinat pe amandoi, dar de fiecare data (…) am avut probleme in a gasi vaccinul de care aveam nevoie. (…) Poate sunt eu unul dintre parintii care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (…) sa tina nicidecum de o chestiune legata de hazard”, a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.
Potrivit sefului Executivului, rezolvarea problemei lipsei vaccinurilor este esentiala, dar in acelasi timp trebuie luate masuri in privinta lipsei de informare.
“Sustin ideea ca parintii au dreptul de a alege ce considera mai bine pentru copilul lor, dar, in acelasi timp, mai cred ca alegerile individuale trebuie puse in discutie, atunci cand ii ranesc pe cei din jur, pentru ca un copil nevaccinat nu-si risca doar propria sanatate, ci si pe a celorlalti copii din jurul sau”, a spus Grindeanu.
Premierul a precizat ca este hotarat sa ia masurile necesare in acest sens.
“Sunt hotarat (…) sa luam masurile necesare in dialog permanent (…) cu medicii, cu institutiile responsabile in domeniu, astfel incat, pe de o parte sa reusim sa rezolvam – si nu doar temporar – problema vaccinurilor, iar pe de alta parte sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *