Sorin Oprescu, inca 30 de zile de arest preventiv

UPDATE: Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ramane in arest preventiv inca 30 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor DNA de prelungire a masurii preventive.?
———-
Sorin Oprescu, afla miercuri daca va ramane in arest preventiv. Procurorii DNA cer Tribunalului Bucuresti, miercuri, prelungirea cu 30 de zile a arestului edilului suspendat al Capitalei, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, conform Mediafax.
Cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva a lui Sorin Oprescu se va judeca de catre instanta Tribunalului Bucuresti, in sedinta cu usile inchise.
Sorin Oprescu este in arest preventiv din 6 septembrie.
Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu ar trebui sa fie prezent la judecarea propunerii de prelungire a arestarii preventive, insa daca starea de sanatate a acestuia nu va permite deplasarea, cererea se va judeca in absenta edilului, care va fi reprezentat de avocatii sai.
Avocatul Viorel Mocanu a declarat la Tribunalul Bucuresti, inainte de inceperea sedintei de judecata, ca sunt elemente noi care deriva din actele de urmarire penala efectuate de procurorii DNA si, de asemenea, sunt alte aspecte pe care apararea le va prezenta instantei, “pentru a avea parte de o judecata dreapta si corecta.
Mocanu a precizat ca apararea va cere o masura alternativa la cea a arestului preventiv si va invoca in schimbarea masurii luate in 6 septembrie inclusiv motive medicale, dat fiind starea de sanatate a lui Sorin Oprescu, dar si “incidentele avute de-a lungul acestei saptamani”.
Intrebat despre cererea de audiere a sase martori, precum si de confruntare cu denuntatorul Bogdan Popa, seful de la Administratia Cimitirelor, avocatul a spus ca aceasta a fost formulata si se asteapta un raspuns de la procurorii DNA, care vor decide daca probele suplimentare cerute de aparare sunt utile si necesare cauzei.
Avocatul a mai spus ca Sorin Oprescu a fost scos incatusat din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, desi ceruse sa nu ii fie puse catusele la maini, pentru ca are o interventie la o mana, aspect pe care apararea il va prezenta magistratilor.
La Arestul Politiei Capitalei a venit, miercuri dimineata, prietena lui Sorin Oprescu, aceasta fiind prima vizita dupa ce edilul a fost readus, marti, in unitatea de retinere din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat patru zile, pentru investigatii medicale si pentru efectuarea unei coronarografii.
Oprescu a fost dus sambata la spital, dupa ce avocatii acestuia au solicitat sa fie supus unor investigatii, intrucat sufera de diabet si probleme cardiace, suferinte care s-au accentuat in urma arestarii acestuia. In urma investigatiilor, medicii de la SUUB au stabilit ca bolile de care sufera nu impun mentinerea lui Oprescu in unitatea sanitara, la coronarografie nefiind gasite probleme foarte grave, care sa nu poata fi tratate in unitatea de arest.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.
Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *