Sotul lui Sevil Shhaideh a infiintat o firma in Romania, desi lucra pentru regimul dictatorial al- Assad. El venise la studii in tara noastra

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In 2009, pe vremea cand inca era analist de politici agricole in Ministerul sirian al Agriculturii si Reformei Agrare, ?dar si doctorand la distanta in economie si stiinte agricole in Romania,?Akram Shhaideh pregatea terenul stabilirii sale in tara noastra. El?a infiintat o firma in tara noastra, pe care tinut-o inactiva timp de doi ani, dar care a inceput sa functioneze dupa ce s-a casatorit cu Sevil Sumanariu (actuala Shhaideh). In ciuda faptului ca nu avea niciun angajat, firma a avut un profit frumusel in 2012. Din anul urmator firma a intrat in declin.
In ciuda initiativelor sale antreprenoriale din Romania, Akram Shhaideh a continuat sa lucreze pentru guvernul sirian, fara a fi deranjat de regimul dictatorial al lui Bashar al- Assad. In 2011, dupa izbucnirea razboiului civil in tara sa natala, el?avea sa se stabileasca in tara noastra, sa se casatoreasca cu Sevil Sumanariu si sa se angajeze pe un post de consultant agricol la Directia de Drumuri si Poduri Constanta. Mai mult, Akram Shhaideh a avut tot felul de legaturi financiare primejdioase ale familiei lui Sevil Shhaideh cu egipteni si tunisieni acuzati de o evaziune financiara uriasa.
Potrivit datelor publice, firma ROSYR International SRL a fost infiintata de sirian la data de 26 octombrie 2009, avand Codul Unic de Inre-gistrare 26147421 – neplatitor de TVA. Obiectul principal de activitate al firmei era „comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun”, iar sediul social era in Constanta.
Interesant este ca, pe site-ul Ministerului roman de Finante, nu exista informatii despre activitatea firmei pentru anii 2010 si 2011, ci doar date aferente anilor 2012, 2013 si 2014. Ceea ce poate insemna ca firma a fost activata dupa casatoria sirianului cu Sevil Sumanariu. De altfel, noua doamna Shhaideh a si fost cooptata ca asociat in firma ROSYR International SRL, avand 50% actiuni. Restul de 50% erau detinute de sotul sau, care era si administrator.
Profit fara niciun angajat
Chiar daca nu a avut niciun angajat, ROSYR International a …

spot_imgspot_img