Sperantele Europei de a iesi din criza, spulberate de Rusia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Grecia, Spania, Finlanda, tari care inca mai resimt efectele devastatoare ale crizei datoriilor care le-a ingropat economiile in ultimii ani, dar si statele dezvoltate de pe continent ca Germania sau Franta, toate sunt ingrijorate de efectele pe care le vor avea sanctiunile impuse de Moscova asupra economiei Uniunii Europene.
Producatorii de lactate din Spania, cei mai afectati de embargoul Rusiei: „Nu s-a pregatit nimic la Bruxelles pentru situatia aceasta”
Interzicerea de catre Rusia a importurilor de alimente din Uniunea Europeana si Statele Unite provoaca ingrijorare in industria lactatelor din Spania, potrivit uneia dintre cele mai mari companii de profil din aceasta tara, Industrias Lacteas Asturianas, relateaza RIA Novosti, potrivit Mediafax.
Proprietatul Industrias Lacteas Asturianas, Francisco Rodriguez, a declarat agentiei spaniole de presa EFE ca aceasta interdictie, impreuna cu scaderea cererii pe piata chineza, confirma realitatea ingrijoratoare la nivelul intregului sector.
„Nu s-a pregatit nimic la Bruxelles pentru a rezolva aceasta situatie”, a spus Rodriguez.
Sperantele Greciei de a iesi din recesiune in 2014 se impiedica de restrictiile Rusiei, cel mai mare partener comercial al elenilor
Sperantele Greciei de a iesi in 2014 din cea mai grava recesiune din ultima jumatate de secol s-ar putea impiedica de Rusia, care a interzis importurile de alimente din UE si SUA, ca reactie la sanctiunile impuse din cauza crizei din Ucraina, relateaza Bloomberg.
„Costul estimat provocat economiei elene de contra-masurile adoptate de Rusia din cauza sanctiunilor occidentale pare tolerabil, dar impactul ar putea fi mai daunator in sectoare ca turism si agricultura, din cauza fragilitatii redresarii economice”, a declarat Thanos Dokos, director general al Fundatiei Elene pentru Politica Europeana si Externa.
Finlanda, in recesiune din 2012, este cea mai afectata tara din zona euro de interdictiile Rusiei. Peste 10% din totalul exporturilor mergeau catre Moscova
Potrivit Bloomberg, Finlanda sustine ca efectele negative pe care criza din Ucraina le are asupra economiei sale sunt mai mari decat asupra oricarei alte tari din zona euro, desi a sprijinit decizia Uniunii Europene (UE) de a extinde sanctiunile impotriva Rusiei.
Finlanda este cea mai afectata tara din zona euro de criza din Ucraina, intrucat 14% din comertul tarii nordice se desfasoara in relatie cu Rusia.
Mai multe…

spot_imgspot_img