Sportul si cafeaua protejeaza impotriva cancerului de piele

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Exercitiile fizice im?pre?una cu un consum regulat de cafea ne protejeaza impotriva cancerului de piele, arata un studiu preluat de AFP. Cercetarea a fost realizata de o echipa de cercetatori de la universitatea Rutgers din New Jersey, SUA. In Statele Unite, potrivit datelor Institutului National pentru Prevenirea Cancerului, peste un milion de oameni se imbolnavesc in fiecare an din cauza expunerii la ultraviolete, acest tip de cancer fiind cel mai des intalnit.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au demonstrat ca, la soareci, o combinatie de exercitii fizice si cofeina protejeaza de efectele daunatoare ale ultravioletelor, distrugand celulele precanceroase. Cercetatorii au studiat o specie de soareci extrem de vulnerabila la razele soarelui.

Un grup a consumat apa continand cofeina, unul a facut exercitii si un al treilea a combinat cele doua metode, in timp ce al patrulea grup nu a consumat cofeina si nici nu a facut gimnastica. Toate grupele de soareci au fost expuse la ultraviolete, grupul care a consumat cofeina si a facut exercitii fizice aratand o capacitate de distrugere a celulelor canceroase mai mare decat a celorlalte grupe de soareci.

spot_imgspot_img