Stadionul Olimpic din Londra ar putea fi integrat intr-un circuit de Formula 1

de Adrian Petculescu Postat la: 17.07.2012 17:06 Ultima actualizare: 17.07.2012 17:07

Proiectul privind integrarea Stadionului Olimpic din Londra intr-un circuit de Formula 1 a fost oficial luat in considerare de societatea de stat care administreaza mostenirea olimpica si asigura valorificarea si integrarea acesteia in viata economico-sociala a capitalei britanice dupa JO.
Anuntul a fost facut, marti, si acest plan se alatura altor trei proiecte de valorificare a arenei olimpice. “Ca urmare a extinderii perioadei de analizare a propunerilor, Legacy Corporation poate astazi sa anunte ca a primit patru proiecte pentru stadion. Propunerile venite din partea cluburilor West Ham United si Leyton Orient, din partea Intelligent Transport Services in asociere cu Formula 1 si din partea UCFB College of Football Business (n. r. – o scoala care pregateste specialisti in administrarea cluburilor de fotbal) vor fi evaluate pentru a se stabili viabilitatea lor, inainte de a se trece la negocieri”, se arata intr-un comunicat.
Luna trecuta, administratorul drepturilor comerciale ale F1, Bernie Ecclestone, a declarat ca a fost consultat de firma Intelligent Transport Services, care are un plan privind integrarea arenei intr-un circuit de Formula 1. “Compania aceasta concureaza pentru a folosi stadionul, nu pentru a-l detine. Au venit cu un proiect, conform caruia monoposturile ar urma sa ruleze in jurul stadionului, in interiorul si in afara lui. Voiau sa fie siguri ca as fi interesat”, a explicat atunci Ecclestone.
Arena ce va gazdui festivitatile de deschidere si de inchidere a Jocurilor Olimpice, precum si concursul de atletism, reprezinta un proiect indraznet care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *