Start EUROPAfest 2015

Joi, 14 mai, EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic isi deschide larg portile si invita lumea buna sa i se alature intr-un maraton de evenimente pline de culoare si rafinament. Ca in fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou. In 2015 festivalul surprinde publicul cu un dublu Opening Concert – Bucuresti si Sibiu. Doua categorii de spectatori, una iubitoare de blues si jazz, cealalta de clasic, se vor delecta la un concert deosebit. Indiferent de oras, seara promite emotii, trairi intense si experiente autentice alaturi de artisti de prima liga.
Incepand cu ora 19:00, scena Teatrului Excelsior din Bucuresti este animata de doua band-uri inovatoare si sofisticate, caracterizate prin originalitate si expresivitate artistica: Turn On | Finlanda si Hot Club de Bucharest | Romania.
Finlandezii de la Turn On reusesc sa faca din fiecare concert o adevarata manifestare de forta, sunet si optimism. Tot ceea ce creeaza pe scena e live, fara compromisuri, doar traire si bucurie reala. Misiunea celor 6 artisti este conectarea cu publicul bucurestean pe acorduri de blues, rock si soul si oferirea unui spectacol memorabil. Hemppa Sihvonen-chitara, Jarppa Makinen-bas, Mara Paavilainen-tobe, Seppo Wahl-pian, Make Salminen-saxofon si Jukka Salmi-voce incep povestea pe scena si aduc incetul cu incetul publicul in propriul univers.
Hot Club de Bucharest adopta un stil de jazz distinct si energic, originar din suburbiile Parisului anilor”30 – “jazz-ul français” sau “manouche”. Ritmurile si refrenele acelor vremuri devin palpabile si, pentru o seara, atmosfera anilor “30 este readusa la viata. Sub conducerea chitaristului Malin Cristache si avand-o ca solista pe Raluca Stoica, o vocalista desavarsita care a evoluat si in turneul european PROMS – Jazz & Classic derulat in 8 tari, Alex Man – chitara, Cornel Bucsa – vioara si Pavel Zurka – contrabas trimit ascultatorul direct in perioada interbelica, creeaza o stare speciala, pe care publicul o va pastra mult timp dupa incheierea concertului.
In inima tarii publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest – Opening Concert de un spectacol …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *