Statele Unite pregatesc o posibila interventie in Siria

Statele Unite pregatesc o posibila interventie in Siria

Hagel nu a oferit detalii, dar Fortele Navale americane isi consolideaza prezenta in estul Marii Mediterane.Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri ca informatiile privind utilizarea de arme chimice in Siria sunt o sursa de “grave preocupari”.
Chuck Hagel a declarat ca Barack Obama a cerut Pentagonului sa prezinte optiunile pentru criza din Siria, pe fondul presiunilor pentru o interventie americana.
“Departamentul Apararii are responsabilitatea de a-i furniza presedintelui toate optiunile in cazuri de urgenta. Acest lucru necesita repozitionarea fortelor pentru a fi la dispozitia optiunii presedintelui”, a explicat Hagel.
Oficiali din cadrul Pentagonului au anuntat ca o a patra nava militara americana, dotata cu rachete de croaziera, a fost transferata in estul Marii Mediterane.
Insa o interventie militara in Siria probabil nu va putea avea loc fara acordul Rusiei, principalul sustinator al regimului Bashar Al-Assad. Rusia a atribuit insurgentilor sirieni presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc la Damasc pe 21 august, afirmand ca este un act de manipulare in scop propagandistic. “Opozitia siriana refuza sa ofere acces anchetatorilor la locul incidentului. Apar din ce in ce mai multe dovezi ca este vorba de un act criminal planuit cu mult inainte, un act provocator. Pe Internet, relatarile despre incident circulau cu cateva ore inainte de asa-numitul atac. Este o actiune premeditata”, a reactionat Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *