Statistici grave: 44% dintre femei si 58% dintre barbati din Romania sunt supraponderali …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In Romania, obezitatea si supraponderabilitatea afecteaza 44% dintre femei si 58% dintre barbati.
„Obezitatea inregistreaza o crestere alarmanta atat a numarului de cazuri, cat si a severitatii lor. Aceasta boala este din ce in ce mai des intalnita in randul copiilor, la varste din ce in ce mai fragede, si cu excese ponderale de doua, trei si chiar patru ori greutatea normala a copilului”, a declarat Dr Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generala si competenta in chirurgia laparoscopica.
In Romania, numarul copiilor obezi inscrisi in invatamantul primar s-a dublat in ultimii 8 ani, dupa cum reiese dintr-un raport al Institutului pentru Sanatate Publica.
Evolutia pe termen lung a excesului ponderal la copii este nefavorabila, acestia devenind, in proportie de aproximativ 80%, adolescenti si, ulterior, adulti obezi. In lipsa unor masuri eficiente de a controla situatia, medicii avertizeaza ca vom avea o generatie de tineri mai putin sanatosi, cu speranta de viata mai mica decat cea a parintilor lor.
Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza obezitatea printre primii cinci factori care cresc riscul de imbolnavire si rata mortalitatii, alaturi de subalimentatie, sex neprotejat, alcoolism, igiena deficitara si hipertensiune.
Obezitatea este responsabila de aparitia unor boli precum: hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, tulburari respiratorii, diabet zaharat, steatoza hepatica nonalcoolica, cresterea riscului de infarct …

spot_imgspot_img