Statul da 2.250 de lei lunar, pentru fiecare persoana, timp de un an. Ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi de acesti bani

Practic, potrivit unei schimbari recente, o anumita categorie de romani poate sa primeasca sume importante de bani, scrie a1.ro.
Societatile care angajeaza someri sau tineri absolventi vor primi o subventie de 2.250 lei pe luna pentru fiecare persoana, timp de 12 luni, potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov. Este vorba despre angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani.
Citeste si?ANOFM: Peste 28.800 de locuri de munca sunt vacante la nivel national
Obligatia angajatorilor va fi de mentinere a raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
De aceeasi subventie beneficiaza si angajatorii care incadreaza in munca someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective, arata legestart.ro.
De asemenea, de facilitatea de subventionare in cuantum de 2.250 lei beneficiaza si angajatorii care, in raport cu numarul de angajati, si-au indeplinit obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca persoane cu handicap, precum si angajatorii care nu au aceasta obligatie legala, daca incadreaza in munca pe durata nedeterminata persoane cu handicap si le mentin raporturile de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
In situatia incadrarii in munca pe durata nedeterminata a absolventilor, AJOFM acorda angajatorilor subventii in cuantum de 2.250 de lei/luna pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. In cazul in care sunt incadrati absolventi din randul persoanelor cu handicap subventiile se acorda pe o perioada de 18 luni.
Conform datelor ANOFM, in primele zece luni ale acestui an, 19.669 de persoane au fost incadrate prin acordarea de subventii angajatorilor, conform Legii nr. 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.
Facilitatile se acorda la solicitarea angajatorilor pentru persoanele din categoriile mentionate si inregistrate in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *