Statul roman, somat din nou sa plateasca despagubiri. De data asta, 2 milioane de euro catre E.ON

Statul roman va trebui sa ii plateasca gigantului energetic german E.ON despagubiri in valoare de doua milioane de euro. Aceastea sunt cheltuielile de judecata ale unei dispute pe care Romania a intentat-o la Curtea de Arbitraj de la Paris si a pierdut-o, anunta Digi24.

Concret, statul a acuzat E.ON ca nu a efectuat investitiile promise in contractul de privatizare a fostei Electrica Moldova si i-a cerut companiei germane sa plateasca 33 de milioane de euro. Insa, Tribunalul Comercial de la Paris le-a dat dreptate nemtilor, informeaza HotNews.ro.Procesul cu E.ON este doar una dintre disputele dintre stat si companiile care au privatizat reteaua de distributie a energiei electrice din Romania. Cel mai important verdict va fi cel dat in conflictul cu italienii de la Enel, carora statul le cere despagubiri de 500 de milioane de euro. Motivul este acelasi: nerespectarea contractului de privatizare. Enel a preluat Electrica Muntenia Sud.
Romania este reprezentata la Curtea de Arbitraj de societatea infiintata, anul trecut, pentru administrarea pachetelor minoritare de actiuni pe care statul le detine la companiile de distributie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *