Steaua – Rapid, un derbi fara goluri

Steaua - Rapid, un derbi fara goluri

Steaua si Rapid au remizat aseara in Ghencea, scor 0-0, un rezultat care permite lui CFR Cluj sa se instaleze pe primul loc al campionatului. Inaintea partidei s-au inregistrat incidente, atat in afara, cat si in interiorul stadionului.

Ambitii mari, reusite putine, aseara, in primul derby al campionatului, intre Steaua si Rapid. Prima ocazie a apartinut oaspetilor, dar sutul lui Burdujan (12″) a fost parat de Zapata. Steaua a replicat printr-o actiune legata, la capatul careia, Nicolae Dica l-a pus la incercare pe Coman cu o lovitura de cap (“19). Repriza s-a incheiat egal, 0-0, Cesinha, pentru Rapid, si Nicolita, pentru Steaua, irosind ocazii bune.

Actul secund n-a facut nicio galerie sa exulte, chiar daca Hagi a fortat cu doi atacanti, Surdu si Victoras Iacob. Mai mult, Steaua ii poate multumi lui Zapata, portarul columbian salvand alte cateva suturi bune ale giulestenilor. Finalul a adus o remiza alba, care urca Rapidul pe locul doi, la doua puncte de liderul Ligii I, CFR Cluj. Miercuri si joi, Steaua si Rapid lasa orgoliile interne deoparte, ele evoluand in Liga Campionilor, respectiv Cupa UEFA.

Aproximativ 1.300 de fani rapidisti au avut locuri rezervate la peluza a doua si au fost inconjurati de plase de fiecare parte, dar si deasupra. Inainte de inceperea meciului, fanii au rupt plasele, fiind necesara interventia jandarmilor, care au folosit gaze lacrimogene pentru restabilirea ordinii. In afara arenei, stelistii si rapidistii s-au infruntat pe strazi, pe numele a trei dintre ultrasi intocmindu-se dosare penale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *