Stelea vrea disciplina la nationala Under 21. Ce spune intr-un interviu

Selectionerul nationalei Under-21 a Romaniei, Bogdan Stelea, a declarat, miercuri, intr-un interviu publicat pe site-ul oficial al FRF, ca unii dintre jucatorii convocati nu se implica asa cum o fac la echipele de club, considerand ca aceasta e o problema majora, potrivit Mediafax.
“Asta este o problema mare. Unii dintre ei nu sunt implicati la actiunile echipei nationale, acesta este si motivul pentru care nu am mai colaborat cu cei doi. Iancu a avut probleme de disciplina, iar la Stanciu nu am fost satisfacut de atitudinea lui, in conditiile in care era si capitanul echipei. De cand nu l-am mai chemat, nu am mai pierdut niciun meci. Am creat un nucleu, au venit si rezultatele, iar lucrurile sunt in regula. Pe postul lui Stanciu am adus alti jucatori, iar acestia au jucat foarte bine, asa ca de ce i-as schimba?! Am chemat vreo 8 jucatori din liga secunda la meciul cu Germania, 2-2, iar majoritatea dintre ei bagau capul in gheata, atat de determinati si motivati erau! Pentru mine este clar: acesti jucatori sunt niste copii, fotbalisti tineri, care pana sa ajunga la nationala Under-21 au fost la tot felul de loturi nationale unde li s-au permis anumite lucruri si de aceea continua sa faca asta. Cred ca daca acolo le era permis, asa va fi peste tot! Daca nu esti implicat si nu exista disciplina, nu poti face performanta. In momentul in care ai initiativa, atitudine, si dai totul pentru echipa, dar gresesti, nu este nicio problema, se tolereaza. Nu suport in schimb ca un jucator sa lase bratele jos, sa nu fie implicat sau sa aiba impresia ca este superior unei situatii”, a spus Stelea.
Intrebat cum vede colaborarea cu jucatorii stelisti Gabi Iancu si Nicusor Stanciu, Bogdan Stelea s-a aratat deschis sa-l cheme din nou pe primul la nationala Under-21, daca se va implica in totalitate: “Colaborarea cu Stanciu se termina in toamna pentru ca este nascut in 1993. Iancu este nascut in 1994 si depinde doar de atitudinea lui cum va fi colaborarea cu echipa nationala de tineret. Cand voi vedea din partea lui o atitudine corespunzatoare, ca va fi implicat cu adevarat si ca va da totul pe teren, la fel cum o face la echipa lui de club, vom colabora cu placere”.
Referitor la sansele echipei sale de a se califica la Campionatul European, tehnicianul a precizat ca acestea sunt pur teoretice. “Sansele sunt doar pur teoretice pentru ca depindem de rezultate greu de realizat. Mai exact, noi avem doua jocuri foarte grele, cu Germania si cu Muntenegru, primele formatii din grupa, iar daca vom reusi sase puncte din aceste doua partide, tot nu suntem siguri ca vom prinde un loc la baraj. Deoarece mai sunt echipe aflate pe locul secund in alte grupe cu mai multe puncte acumulate. Plus, ca trebuie sa ne ajute si jocul rezultatelor, nu depindem doar de noi”, a mai spus Stelea.
Pentru partidele cu Muntenegru si Germania, Bogdan Stelea are in vizor mai multi jucatori de la echipa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *