Stii ce este o tinctura si la ce foloseste?

De mii de ani omul foloseste plantele in scopuri medicinale. De-a lungul timpului, atat numarul plantelor utilizate, cat si modalitatile de preparare au crescut considerabil. Diferitele parti ale aceleiasi plante, precum si tipurile de preparare pot avea efecte terapeutice diferite.
Astazi, plantele medicinale se utilizeaza in scop terapeutic sub forma de: ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, gemoterapice (extracte din muguri) sau homeopate.
Dintre aceste forme farmaceutice, tincturile sunt printre primele care au fost utilizate in medicina. Acestea se obtin prin macerare cu alcool alimentar in diverse concentratii. Amestecul hidro-alcoolic asigura un grad mare de extractie a substantelor active si conservabilitate de lunga durata.
Tincturile au o gama larga de recomandari, ele avand proprietati: analgezice (calmeaza durerea), antiacide (neutralizeaza aciditatea din stomac), antihelmintice (distrug viermii intestinali), antibiotice, de crestere a imunitatii, antiemetice (previn sau calmeaza greturile si varsaturile), antipiretice (combat febra), antireumatice (combat reumatismul), colagoge (stimuleaza evacuarea bilei in intestin), depurative (curata organismul de reziduurile toxice), diuretice (stimuleaza productia si eliminarea urinei), expectorante (usureaza eliminarea prin tuse a secretiilor cailor respiratorii) si multe altele.
Ca orice extract natural, tincturile pot fi asociate in tratament cu alte produse naturale sau chiar cu medicamente alopatice (sfatul medicului este necesar in orice asociere cu medicamente).
Laboratoarele Plantextrakt prepara un numar de 27 de tincturi, respectand reteta traditionala: prelucrarea plantelor in stare proaspata, imediat dupa recoltare. Aceasta particularitate asigura pastrarea nealterata a compusilor activi din plante, conferindu-le un efect terapeutic superior.
Tincturile Plantextrakt sunt extracte vegetale hidro-alcoolice concentrate, obtinute din plante proaspete, culese din habitatul lor natural, din zone nepoluate, certificate ca zone …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *