Stirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, liberalul care vrea sa dea liber la “plagiatul accidental”. Rares Bogdan este favorit pentru TVR

de Sorina Ionasc, Cristian ANDREI Publicat la: 12.12.2013 20:20 Ultima actualizare: 12.12.2013 20:22

Crin Antonescu il va nominaliza vineri in sedinta Biroului Politic National al PNL pe deputatul Gigel Sorinel Stirbu pentru a ocupa functia de ministru al Culturii, au declarat pentru gandul surse din PNL.?Stirbu are 42 de ani, este casatorit si are doi copii, fiind in prezent presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor. El a fost?si membru in Comisia speciala pentru Rosia Montana, fiind la al doilea mandat de deputat.
Fost preot si fost secretar de stat in Ministerul Culturii in timpul guvernarii Tariceanu, Stirbu ii va lua locul lui Daniel Barbu, care si-a prezentat demisia din functie dupa ce presedintele PNL a spus ca trebuie sa faca acest lucru din cauza comparatiei facuta de acesta intre bugetul ministerului si fondurile alocate bolnavilor de SIDA.

Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii. Demisia lui vine dupa ce a facut o serie de declaratii jignitoare la adresa bolnavilor de HIV/SIDA, spunand ca reprezinta “un flagel hidos al epocii noastre”
“La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a fost declaratia care l-a costat pe Daniel Barbu scaunul de ministru.?
In 1994? a absolvit seminarul teologic din Craiova, iar in 1998 Facultatea de Teologie din Craiova. In CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Stirbu a mai trecut 2005 – Ecole Nationale D”administration, Paris, 2006 – Institutul National de Administratie, 2006 – Master in “Drept Social Roman si European”, 2008 – Universitatea Nationala de Aparare ” Carol I ” (C.N.A.)
In perioada 1995 – 2001, actualul deputat PNL a fost preot la Parohia Rosieni – Olt, iar din 2005 – 2007 a fost subprefect la Prefectura Olta. Intre 2007 – 2008, liberalul a fost secretar de stat la Ministerul Culturii si Cultelor. Din 2008, Stirbu este parlamentari PNL, in present ocupand si functia de presedinte al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.
In materie de activitate publicistica, Gigel Stirbu a publicat doua carti: “Viata religioasa” din Romania si “Liberalismul romanesc intre 1930-1940”.
Potrivit declaratiei sale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *