Stolojan, atac la Preda si Macovei: “Nu poti sa ai in conducerea partidului navetisti!”

de Ioana Campean Postat la: 18.06.2012 11:27 Ultima actualizare: 18.06.2012 12:00

Mediafax Foto/ Stefan Micsik
Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, la RFI, ca partidul are nevoie de o formula de conducere care sa aiba credibilitate si legitimitate, ca in opozitie partidul nu are nevoie de lideri “navetisti” si ca, din acest motiv, el nu va candida la nicio functie.
“Partidul se afla la ora actuala in opozitie, nu poate fi lipsit de o conducere. Atat timp cat presedintele partidului si-a dat demisia si ceilalti din BPN si-au dat demisia, partidul are nevoie urgenta, potrivit Statutului, de o formula de conducere care sa aiba credibilitate, legitimitate, pentru ca nu poti sa intri in vara cu partidul cu o conducere in care lumea nu are incredere”, considera Stolojan.
In opinia sa, nu doar conducerea centrala a partidului poarta responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat la alegerile locale.
“Avem organizatii intregi locale, unde fie presedintii de organizatii si-au luat concedii sau s-au dus in deplasari sa zicem de serviciu in strainatate in perioada de campanie pentru alegerile locale, fie a fost o atitudine de non-combat”, adauga Stolojan.
Intrebat daca ar sustine tripleta Macovei-Preda-Voinescu sau ar merge pe mana experimentatului Vasile Blaga pentru sefia PDL, Theodor Stolojan raspunde: “Eu nu cred ca putem discuta de o asemenea rivalitate de o parte si de alta. Sa nu uitam ca in PDL avem acum colegi care au venit mai nou si care nu stiu inca ce inseamna opozitia. Eu am cerut in Colegiul Director o restructurare a structurii conducerii partidului. La guvernare poti sa ai vicepresedinti care vin din cand in cand pe la sedintele de birou, dar in opozitie trebuie sa ai oameni in conducerea partidului care sunt aici 24 de ore din 24, luptand pentru partid in opozitie. Nu poti sa ai in conducerea partidului navetisti!”.
Stolojan precizeaza ca el vrea sa isi duca pana la capat mandatul de europarlamentar, prin urmare nu va candida acum pentru presedinte sau pentru alta functie in partid.
“Consider ca venind doar vineri, sambata, duminica in tara, nu poti in opozitie sa-ti asumi un drept de a candida pentru o functie de conducere”, adauga el.
In privinta lui Mihai Razvan Ungureanu, Stolojan spune ca el l-ar vrea in partid si considera ca acesta poate ajunge lider al formatiunii, dar nu acum.
Intrebat cand ar putea ajunge Ungureanu liderul PDL, Theodor Stolojan raspunde: “E nevoie de a cunoaste partidul. Nu poti avea pretentia de a deveni lider al unui partid fara ca oamenii din partid sa te cunoasca. Domnul Razvan Ungureanu trebuie sa se decida ce doreste sa faca, este binevenit oricand in PDL sau, facand ce a anuntat dansul ca vrea sa faca, o formatiune civica si eu cred ca are toate sansele sa ajunga lider al Partidului Democrat Liberal, insa trebuie un anumit timp in care sa fie alaturi de PDL in aceasta lupta de opozitie”.
Vicepresedintii demisionari Monica Macovei si Sever Voinescu impreuna cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc sa depuna motiune pentru functia de presedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, cand va avea loc Conventia Nationala Extraordinara a partidului.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX, ca in sedinta Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *